فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی
پیاپی 46 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • منوچهر شریفی* صفحات 7-30

    موضوع دشمن در قرآن کریم،روایات و فرمایشات امام)ره(و مقام معظم رهبری در قالب مفاهیم ومعانی خاصی طرح و ارایه شده که در این میان دشمن شناسی به دلیل دلالت بر بعد سلبی امنیت از نگاهتهدید شناسی دارای اهمیت بالایی است. هدف این نوشتار کالبد شکافی تهدیدات دشمن از طریقاستنباط دلالت های دشمن شناسی در بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان به روزترین سند بالا دستی منتشرشده در کشور می باشد، بر این اساس پرسش اصلی آن است که: دلالت های دشمن در بیانیه گام دومانقلاب چیست؟ برای پاسخ به این سوال از روش پژوهش محتوای متن محور استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد دو کانون دشمنی سوسیالیزم و لیبرالیسم در برابر انقلاب اسلامی ایران قرارداشته که سوسیالیزم با نام موسوم به بلوک شرق نابود شده و لیبرالیسم با نام موسوم به بلوک غرب گرفتارمشکلات متعددی گردیده و در حال احتضار و از بین رفتن است. علت دشمنی دشمن با ایران اسلامی بهدلیل انقلاب بوده و هدف او بیثبات کردن امنیت کشور میباشد، براساس نتیجه بدست آمده شیوه دشمنبرای رسیدن به اهدافش عبارتند از تحریف واقعیتها، استفاده همه ابزارهای در اختیار، مایوس کردن مردمها با قدرت فضای و مسیولین از آینده کشور، ایجاد اقتصاد ضعیف، بهره گیری از تحریم و انکار واقعیتمجازی میباشد، برای مقابله با چنین دشمنی نیز دفاع محکم و متقابل، پایبندی به اصول، مرزبندی بادشمن، تلاش برای رسیدن به رکوردهای بزرگ و جهاد علمی توصیه شده است.

  • محسن اسفندیاری*، مرتضی موسی خانی صفحات 31-60

    هدف از انجام این پژوهش طراحی مدل مدیریت دانش رصد اطلاعات شهری در شهرهای هوشمند است. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی، مصاحبه و مرور ادبیات موضوع می باشد. که برای افزایش اعتبار درونی از روش های کثرت گرایی و بررسی های اعضاء استفاده شد. همچنین در بخش کمی، برای سنجش پایایی ابزار پرسشنامه از ضرایب آلفای کرونباخ با عدد 84/0 و برای سنجش روایی محتوا نیز از نظرات خبرگان استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق مدیران و خبرگان در شهرداری قزوین می باشد که بر این اساس در بخش کیفی با روش نمونه گیری نظری از نه نفر خبره مصاحبه به عمل آمد و پس از کد گذاری و تعیین مقوله ها مدل مفهومی تدوین شد. سپس در بخش کمی گوبه ها در قالب پرسشنامه، در نمونه ای متشکل از 80 نفر از مدیران و کارشناسان ارشد فعال در شهرداری قزوین که با نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند، نتایج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که مقوله های بعد محرک های زمینه ای با تاثیر بر مقوله فرآیندهای اصلی و با بکارگیری بعدهای بستر حاکم (عوامل ساختاری) و شرایط مداخله گر (عوامل سازمانی) موثر می باشند و نیز این عوامل بر بعد استراتژی و در نهایت بعد انتشار نتایج شهری موثر می باشند.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، اطلاعات شهری، شهرهای هوشمند
  • علیرضا گرشاسبی، باقر ادبی* صفحات 61-88

    در این مطالعه آسیب شناسی تامین مالی صادرات غیرنفتی کشور با استفاده از رویکرد SBC و از طریق روش های تحلیلی-توصیفی و پیمایشی مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج حاصل از توزیع پرسش نامه میان 45 صادرکننده منتخب نشان می دهد که بنگاه های صادراتی عموما به سبب سه دسته عوامل محیطی (همچون نوسانات متغیرهای کلان اقتصادی به ویژه نرخ ارز، عدم گسترش روابط مالی و بانکی بین المللی، محدودیت وثیقه ای)؛ عوامل رفتاری یا عملکردی (ناشی از حجم پایین تسهیلات بانکی، اعتبارات بیمه ای و ضمانتی، بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی و کارمزد بیمه نامه ها و ضمانت نامه ها و...) و عوامل ساختاری (عدم هماهنگی میان بانک توسعه صادرات، صندوق ضمانت صادرات، صندوق توسعه ملی) با محدودیت مالی مواجه هستند. در ادامه درجه اهمیت چالش های احصا شده بر اساس آزمون ناپارامتریک رتبه بندی شده است که مهlترین آنها به ترتیب شامل بی ثباتی متغیرهای کلان اقتصادی (نرخ ارز و تورم)؛ ضعف روابط کارگزاری میان بانک های ایرانی و سایر کشورها؛ عدم بهره مندی از اعتبارات صادراتی فروشنده؛ مکفی نبودن تسهیلات سرمایه در گردش به واحدهای صادراتی؛ فقدان زیرساخت پیمان های پولی دوجانبه با کشورهای هدف صادراتی؛ بوده است. از مهمترین راهکارهای سیاستی می توان به مدیریت نوسانات بازار ارز، گسترش روابط بانکی و مالی کشور با نهادهای مالی خارجی، تدوین برنامه اجرایی کاهش ریسک کشوری، گسترش منابع مالی صادراتی، کاهش هزینه های مالی صادرات، تدوین استراتژی توسعه صادراتی، حمایت از تامین مالی صادرات صنایع کوچک و متوسط و دانش بنیان، بهره گیری از ظرفیت اعتبار خریدار در توسعه بازارهای صادراتی و گسترش دامنه ارایه خدمات نهادهای عمومی اعتبار صادراتی کشور به صادرات مجدد اشاره کرد.

    کلیدواژگان: تامین مالی صادرات، رویکرد سه شاخکی، نهادهای اعتبار صادرات
  • محمد محمدی الموتی*، حسن دانایی فرد صفحات 89-126

    تلاش برای دست یابی به ایده ها، مدل ها و رهنمودهایی از سایر رشته ها و مکاتب از روش های متداول در رشته های مختلف علوم انسانی، طبیعی، اجتماعی و هنر است که با هدف بسط و تدقیق مخزن دانشی صورت می پذیرد. هرچه رشته ایی از غنای ذاتی و ویژگی فلسفی بیش تری برخوردار باشد، بهره ی سایر رشته ها از آن رو به فزونی می رود. در این مسیر، ریالیسم انتقادی به مبدا فلسفی فراگیری تبدیل شده که رشته های مختلف برای افزودن به غنای دانشی خود از آن وام می گیرند. نوشتار حاضر با هدف بررسی دلالت های معرفت شناختی ریالیسم انتقادی، با ابتنای بیش تر بر دیدگاه های روی بسکار، برای مدیریت دانش تنظیم شده است. اما روشی که برای این منظور برگزیده شده، روشی بدیع با نام دلالت پژوهی است که تاکنون چند رساله ی دانشگاهی بر مبنای آن به رشته ی تحریر درآمده است. مباحث این مقاله نشان می دهد که ریالیسم انتقادی در حوزه ی معرفت شناسی برای مدیریت دانش سهم یاری هایی جدی دارد که پیامد آن دلالت های قابل توجهی برای این رشته است. از سویی، این مقاله می تواند به عنوان الگویی برای بررسی های دلالت پژوهانه چه در چارچوب ریالیسم انتقادی و چه سایر مکاتب فلسفی، به شمار آید.

    کلیدواژگان: رئالیسم انتقادی، مدیریت دانش، دلالت پژوهی، معرفت شناسی، روش شناسی
  • حسین غلامحسینی*، حامد نجاران طوسی، محمدمهدی مهتدی، محمدامین پهلوان شریف صفحات 127-164

    نظریه اشراف فرماندهی از جمله دانش های سازمانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود که توسط فرمانده معظم کل قوا در اواخر دهه 70 ابداع و به مرور معرفی گردیده است. هدف پژوهش حاضر، تبیین مفهوم و ارایه الگوی اشراف فرماندهی از منظر فرمانده معظم کل قوا و نسبت آن با مدیریت عملکرد سازمانی است. بر این اساس، بیانات معظم له مبتنی بر روش داده بنیاد استخراج و تحلیل شد. در مرحله کدگذاری باز و براساس تمامی بیانات مستقیم ایشان درباره اشراف فرماندهی، 293 کد اولیه، 34 مفهوم و 13 مقوله تولید شد. در مرحله کدگذاری انتخابی و براساس بیانات غیرمستقیم ایشان درباره اشراف فرماندهی، 359 کد اولیه و 11 مفهوم جدید تولید و عناوین 6 مفهوم بازنگری شد. در نهایت، الگوی اشراف فرماندهی براساس کدگذاری نظری در سه سطح شامل عوامل زمینه ای، فرآیند و نتایج و دستاوردها استخراج شد. اعتبار الگوی تحقیق از دو منظر فرآیندی و محتوایی بررسی و تایید شد. نتایج این پژوهش نشان داد، اولا، مفهوم عملکرد سازمانی در بوم نیروهای مسلح، مشخصه های خاص خود را دارد. ثانیا، اشراف فرماندهی، مفهومی متفاوت اما مرتبط با مدیریت عملکرد سازمانی است و مشخصه بارز آن در رصد، ارزیابی و تحلیل واقعیت ها یا وضعیت سازمانی است. توجه به مبانی و رهنمودهای ایمانی و اعتقادی اسلام و همچنین موضوعات بومی کشور و سازمان نیروهای مسلح از ویژگی های بارز الگوی اشراف فرماندهی به شمار می رود. از این جهت، نسبت به مدل های مدیریت عملکرد (سازمانی) از اهمیت و کاربردپذیری بیشتری برای سازمان های نظامی کشور و احتمالا بخش دولتی برخوردار است.

    کلیدواژگان: اشراف فرماندهی، مدیریت عملکرد سازمانی، نظریه داده بنیاد، فرمانده معظم کل قوا
  • حمیده رحمانی، ابوذر سیفی کلستان* صفحات 165-186

    ایران با برخورداری از یک تاریخ ریشه دار و کهن و جایگاه فرهنگی غنی و بی همتا در جهان و ملتی ریشه دار و اصیل، پس از ورود اسلام وارد دوره ای از شکوفایی و جهش های شگرف و بی سابقه در حوزه های مختلف علمی از جمله ریاضیات، نجوم، فلسفه و حکمت و مهندسی شد. یکی از این عرصه های بی بدیل حوزه ی پزشکی یا طب بوده است. ریشه های عمیق طب سنتی ایرانی آن چنان مستحکم است که حتی با ورود ایران به دوره ی طب مدرن همچنان تا به امروز به حیات و بقای خود ادامه داده است. اما دوام و بقا و تقویت روند تکاملی این حوزه با وجود چالش های پیش رو و کنونی بی تردید در گرو تقویت عوامل و نیروهایی است که در ادبیات آینده پژوهی با عنوان نیروهای پیشران اطلاق می شوند. بر این اساس این سوال پیش روی محققین قرار می گیرد که پیشران های تقویت کننده ی طب سنتی در افق ده ساله چیست؟. در این پژوهش که یک پژوهش کیفی در حوزه ی طب سنتی و آینده پژوهی است با تمرکز بر مفهوم پیشران ها و با رویکرد خبرگانی و با استفاده از روش روش دلفی بلادرنگ، تلاش شده است تا پیشران های موثر و تقویت کننده ی طب سنتی با رویکرد اکتشافی شناسایی شوند. بر اساس یافته های این پژوهش، پیشران های موثر و تقویت کننده ی طب سنتی ایرانی در شش طبقه ی اجتماعی-فرهنگی، فناوری، حقوقی و قانونی، زیست محیطی، اقتصادی و سیاسی قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: طب سنتی، طب ایرانی، آینده پژوهی، پیشران ها
  • مجید بیشه* صفحات 187-216

    در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی، نقش کارگزاران در کارآمدی دین و تعالی نظام اسلامی منحصر بفرد است. در همین راستا این مقاله تلاش نمود با احصای مولفه های شایستگی کارگزاران تراز دولت اسلامی ایران و راه های تقویت آن مولفه ها در جهت زمینه سازی تحقق دولت اسلامی در فصل جدید زندگی جمهوری اسلامی گام بردارد.در فرآیند پژوهش، با بهره گیری از نظریه داده بنیاد متنی کلیه بیانات آیت الله خامنه ای در جمع کارگزاران فیش برداری و داده ها با کدگذاری های باز، انتخابی و نظری تحلیل گردید.مبتنی بر رویکرد راهبردمحور و ارزش محور در تعیین شایستگی ها، تعداد 22 مقوله اصلی برای شایستگی های کارگزاران شناسایی و در سه کدبنیادی تحول گرا، تعالی بخش و تمدن ساز نیز دسته بندی و همچنین تعداد 16 مقوله اصلی برای راه های تقویت شایستگی های احصاءشده اقتباس گردید.نظام جمهوری اسلامی ایران می تواند با تربیت و سازماندهی موثر کارگزاران تراز دولت اسلامی هم راستا با شایستگی های تحول گرا، تعالی بخش و تمدن ساز با بهره گیری از راه هایی مانند استحکام ساخت درونی، انسجام نسلی، شناسایی و هدایت نیروهای جوان مستعد (نجم) و گسترش هییت های اندیشه ورزی در افق تمدنی انقلاب اسلامی در جهان تاثیرگذار باشد و با هم افزایی کارگزاران خود در قالب «بسیج سفیران تحول گرا، تعالی بخش و تمدن ساز»، گام های استوارتری در جهت تمدن سازی بردارد.

    کلیدواژگان: انسجام نسلی، تمدن نوین اسلامی، شایستگی، نجم (نیروهای جوان مستعد)، هیئت اندیشه ورزی
  • رحیم مسیبی ملک خیل*، وحید کریمی صفحات 217-240

    امروزه فناوری اطلاعات هم به عنوان منابع و دارایی های اصلی سازمان ها شناخته شده، هم زمینه ساز انتقال، جابجایی و بکارگیری موثر اطلاعات در کشورها بوده لذا از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و بر امنیت کشورها اثرگذار می باشد. در این تحقیق با استفاده از روش داده بنیاد و فرایند تحلیل شبکه ای، ابعاد، مولفه ها و شاخص های فناوری اطلاعات و ارتباطات در حوزه امنیت ج. ا. ا. شناسایی و تبیین گردید. اطلاعات مورد نظر از هر دو روش کتابخانه ای و میدانی (مصاحبه با متخصصان، توزیع پرسشنامه و تشکیل جلسات خبرگی) جمع آوری گردید. سپس اطلاعات مورد غربالگری و دسته بندی قرار گرفته و به کمک نرم افزار ابر تصمیم ساز و spss مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق برای تایید مجدد در قالب پرسشنامه ای، بین نخبگان توزیع گردید و نتایج مورد تایید قرار گرفت. این تحقیق از نوع ، کاربردی- توسعه ای و بروش توصیفی تحلیلی با رویکرد ترکیبی بوده، ابزار گردآوری داده ها، فیش برداری، مصاحبه و توزیع پرسشنامه بوده است. جامعه آماری به صورت هدفمند تعیین شده و پرسشنامه بین آنان توزیع گردید. تحلیل داده های کمی با استفاده از روش های آماری توصیفی صورت پذیرفته و هفت بعد (اقدامات اطلاعاتی، اقدامات اجتماعی- سیاسی، ظرفیت سازی، هماهنگی ملی و بین المللی، ساختارهای اجرایی و پیاده سازی، اقدامات فنی و قوانین و مقررات) احصاء گردید. مولفه هر بعد شامل(اقدامات اطلاعاتی 5 مولفه، اقدامات اجتماعی- سیاسی 5 مولفه، ظرفیت سازی 5 مولفه، هماهنگی ملی و بین المللی 4 مولفه، ساختارهای اجرایی و پیاده سازی 4 مولفه، اقدامات فنی 6 مولفه و قوانین و مقررات 3 مولفه) و برای هر مولفه نیز دو شاخص انتخاب گردید (7 بعد، 32 مولفه و 68 شاخص).

    کلیدواژگان: ارتباطات، اطلاعات، امنیت، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • علی مخصوصی*، میرعلی سیدنقوی، جمشید صالحی صدقیانی، مجید جهانگیرفرد صفحات 241-264

    عملکرد مجموعه ای از فعالیت ها و اقداماتی که برای انجام اهداف معینی انجام می شوند و از آن جهت مهم است که بهبود عملکرد منابع انسانی هر سازمان بر بهره وری کلی آن تاثیر قابل توجه می گذارد. هدف این پژوهش بررسی و تبیین عوامل موثر بر عملکرد کارکنان با بهره گیری از الگوی شبکه عصبی مصنوعی است. جامعه آماری این پژوهش از 1853 نفر از کارکنان و مدیران واحدهای ستادی و شعب شرکت بیمه ایران مستقر در استان تهران تشکیل گردیده است. برای آزمون فرضیه ها از پیمایش با پرسشنامه و نمونه گیری از نوع تصادفی طبقه ای، استفاده شد و پرسشنامه های نهایی عملکرد هری و گلداسمیت، تعهد سازمانی دیک و متکاف، تعهد حرفه ای بومی شده آلن و میر و پرسشنامه محقق ساخته تعهد ارزشی میان مدیران و کارشناسان شرکت بیمه ایران توزیع شدند از نرم افزار R و مدل شبکه عصبی مصنوعی جهت تعیین نحوه تاثیرگذاری متغیرهای ورودی بر عملکرد و مقایسه آنها استفاده شد. یافته های تحقیق نشان می دهند که سه نوع تعهد سازمانی، حرفه ای و ارزشی هر یک به میزان متفاوتی بر عملکرد موثر هستند. همچنین هر یک از متغیرهای سازمانی پاداش و برنامه ریزی منابع انسانی در کنار انواع تعهد کارکنان درجه متفاوتی از تاثیرگذاری را نشان می دهند.

    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، تعهد حرفه ای، تعهد ارزشی، پاداش برنامه ریزی، عملکرد
  • مرتضی گل نژاد، عزیزالله معماریانی*، محمدرضا معتدل صفحات 265-292

    در سال های اخیر تلفیق خدمات دولتی وزارتخانه ها با سیستم های هوشمند الکترونیک بیش از پیش مورد توجه دولت قرار گرفته است. هوشمندسازی تمامی امور یک وزارتخانه، گامی موثر در راستای دستیابی به دولت هوشمند است. از این رو با هدف ارایه طراحی مدل مفهومی جامع برای هوشمندسازی وزارتخانه ها در کشور ایران، این تحقیق انجام شده است. در ابتدا ابعاد دولت هوشمند بر اساس بررسی مطالعات پیشین و ادبیات تحقیق احصاء شد. بر اساس ادبیات تحقیق ابعاد دولت هوشمند شامل رهبری و مدیریت هوشمند، فناوری هوشمند، زیرساخت هوشمند، امنیت هوشمند، تعامل هوشمند و محیط هوشمند شناسایی شد. سپس با بهره گیری از ابعاد ارایه شده از مطالعات پیشین و استفاده از روش تیوری داده بنیاد مدل مفهومی سیستم وزارت هوشمند استخراج شد. بر این اساس برای طراحی مفهومی سیستم وزارت هوشمند شش گام؛ 1- ایجاد نظام آماری مبتنی بر داده های ثبتی، 2- نیازسنجی و برنامه ریزی بر اساس آمایش سرزمینی، 3- جمع آوری و گردآوری داده های حجیم در انباره داده، 4- طراحی مدل ها و الگوریتم هایی برای سیاستگذاری و برنامه ریزی، حمایت و پشتیبانی و پایش و ارزیابی و هوشمندسازی الگوریتم ها، 5- توسعه داشبورد مدیریتی و تعاملی 6- تولید و استقرار پایگاه دانش، در نظر گرفته شد. در نهایت با رویکرد پیمایشی و با دریافت نظر خبرگان از طریق پرسشنامه و استفاده از نرم افزار Smart PLS برای تایید مدل تحقیق استفاده شد و مشخص شد مدل مفهومی ارایه شده تا حد قابل قبولی می تواند برای هوشمندسازی وزارتخانه ها مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مدل مفهومی، وزارت هوشمند، دولت هوشمند، تئوری داده بنیاد
|
  • Manouchehr Sharifi * Pages 7-30

    The subject of the enemy in the Holy Quran, the narrations and orders of the Imam (ra) and the Supreme Leader in the form of special concepts and meanings are presented and presented, among which hostility is of great importance due to the negative dimension of security from a threat perspective. The purpose of this article is to dissect the enemy threats by inferring the meanings of hostility in the statement of the second step of the revolution as the most up-to-date document published in the country. Therefore, the main question is: What is? To answer this question, text-based content research method has been used. Findings show that there are two centers of enmity between socialism and liberalism against the Islamic Revolution of Iran that socialism called the Eastern Bloc has been destroyed and liberalism called the Western Bloc has suffered many problems and is dying . The cause of the enemy's enmity with Islamic Iran is due to the revolution and its goal is to destabilize the country's security. Officials say that the future of the country is to create a weak economy, to take advantage of sanctions and to deny the facts with the power of cyberspace. Great and scientific jihad is recommended.
    Keyword : Ayatollah Khamenei (as), Statement of the second step, the Islamic Revolution of Iran, Enemy, security.

    Keywords: Ayatollah Khamenei (as), Statement of the second step, the Islamic Revolution of Iran, Enemy, security
  • Mohsen Esfandiari *, Morteza Mousakhani Pages 31-60

    The purpose of the study is to design a knowledge management model for observing urban information in smart cities. The tools for collecting information in the qualitative section are interviews and literature review. To enhance the internal credibility the methods of pluralism and member surveys were used. Also, in quantitative part. To measure the reliability at the questionnaire, Cronbach’s alpha coefficients of 0.84 were used and expert opinions have also been used to evaluate the validity at the content. The statistical population of the study is managers and expert in Qazvin Municipality so nine experts were interviewed in the qualitative section by theoretical sampling method and after coding and determining the categories, a conceptual model was developed. Then in the quantitative part, the items in the form of a questionnaire, in a sample consisting of 80 managers and active senior experts in Qazvin municipality who were selected by simple random sampling, the results were analyzed. The results showed that the categories of dimension of stimuli are effective by affecting the category of main process and by using the dimensions of the dominant context (structural factors) and intervening conditions (organizational factors) and also these factors on the strategy dimension and finally on the diffusion dimension of urban results are effective.

    Keywords: Knowledge management, urban information, smart cities
  • Alireza Garshasbi, Bagher Adabi * Pages 61-88

    In this study, export finance methods and the role of export credit institutions for easing of the export process is presented. Moreover, diagnosis of Iran non-oil export finance at macro, manufacture industries and business levels is studied by SBC approach through analytical-descriptive and survey methods. The results of the survey 45 selected exporters show that export companies are generally faced with three types of financial constraints which include environmental, Behavioral and structural constrains. Environmental constrains are related to fluctuations of macroeconomic variables such as exchange rates, low international relations of financial and banking, and Guarantee restrictions. Some of behavioral difficulties consist of low volume of export credits and high financial costs. Structural barriers are mainly due to weak coordination between export credit institutions for example between Export Development Bank of Iran and Export Guarantee Fund of Iran. Some of the most important policy implications consist of foreign exchange market management, improvement of banking and financial relations with foreign credit institutions in accordance with international standards, drafting a country risk reduction program in order to absorb foreign resources, increasing export credits via national development fund resources, reducing export financial cost, transfer cost Compensation of national development fund's resources from foreign banks by the government, codification of an export development strategy for export priorities determination, export finance programing for SMEs and knowledge based industries, utilizing the buyer's credit capacity for export markets diversification, Allocation of some public institutions resources for re-exports.

    Keywords: Export finance, SBC approach, and Export credit institution
  • Mohammad Mohammadi Alamouti *, Hasan Danaee Fard Pages 89-126

    It' very common that various academic courses, human sciences, natural sciences, art and social sciences such as management, borrow ideas, models and guidelines from another one, philosophical schools, paradigms, theories, frameworks or professional disciplines to make their knowledge repository more precious. The more giver has intrinsic richness; the more borrower can take. In this regard, Critical Realism becomes a philosophical pervasive origin that the others take from it. This paper, on this framework, investigates to identify and extract epistemical implications of CR, based on Bhaskar's version mostly, for Knowledge Management, more precisely for knowledge cycle in Nonaka's view.The research conducts via Implication Research Method, a novel one that conducted some academic theses.The paper shows, CR, in three scope of epistemology has some considerable contributions for KM. And on it consequence, some implication can be taken. On the other hand, this paper can be a model for implication research investigation, as well, of CR and other philosophical schools.

    Keywords: Critical Realism, Knowledge management, implication research, epistemology, methodology
  • Hossein Gholamhosseini *, Hamed Najaran Toosi, MohammadMahdi Mohtadi, MohammadAmin Pahlavan Sharif Pages 127-164

    Theory of Command Eshraf (CE) is of organizational knowledge in Armed forced of IRI which founded by the supreme commander in chief in ends of 70s and introduced gradually. Base on the supreme’ viewpoint, this work (CE) can lead all Armed forced of IRI into movement and should be continued. The aim of this study is to explain the concept and model of CE based on viewpoint of the Supreme Commander-in-Chief and its connection with organizational performance management (OPM). Therefore, ideas of the supreme commander-in-chief about EC extracted and analyzed based on ground theory. In open coding phase and through all direct expressions anout CE, 293 codes, 34 concepts and 13 categories produced. In selective coding phase and through indirect expressions about CE, 359 codes and 11 new concepts created and 6 concepts were reviewed. Finally, CE model designed through theoretical coding in three levels named contextual factors, process and results and achievements. The validity of research model checked and verified from process and content perspective. The result of this study showed that OPM has specific characteristics in Armed forced. Secondly, Command Eshraf is a different but related concept with OPM and its clear feature is in monitoring, evaluation and analysis of organizational realities or status quo. Attention to faith and belief principles and guidance of Islam and also native issue of country and armed forced are distinctive characteristic of CE model. Consequently, it possesses of more importance and applicability for military organizations and probably public sector.

    Keywords: command Eshraf (CE), organizational performance management, grounded theory, the supreme Commander in chief
  • Hamideh Rahmani, Abouzar Seifi Kalestan * Pages 165-186

    Islamic Iran, with its deep-rooted and ancient history and rich and unique cultural position in the world and its deep-rooted and original nation, experienced amazing and unprecedented shifts in various scientific fields specially in mathematics, astronomy, philosophy and wisdom and engineering During the Islamic age. One of these unique fields was medicine. The roots of Iranian traditional medicine are so strong that it has continued its life and survival with the courses of traditional medicine in Iran until today. But the persistence and strengthening of the progress of this field for itself depends on factors and forces that are referred to in the Futures Studies literature as driving forces. Accordingly, the question arises for researchers that what are the strengthening Driving Forces of traditional medicine in a ten-year horizon? In this research, which is a qualitative research in the field of traditional medicine and futures studies, by focusing the concept of Driving Forces and using the Real-Time Delphi method , attempts have been made to identify the driving forces of enhancement of traditional medicine. Based on the findings of this study, the driving forces of enhancement of traditional Iranian medicine were identified and classified into six categories including socio-cultural, technological, law, Environmental, Economical and Political.

    Keywords: Traditional Medicine, Persian Medicine, Futures Studies, Driving Forces
  • Majid Bisheh * Pages 187-216

    To achieve a new Islamic civilization, the public officials' role in the efficiency of religion and excellence of the Islamic system is exclusive. In this regard, this Article attempted to take steps to establish the Islamic Government in the new chapter of the life of the Islamic Republic of Iran by counting the components of competency of the public officials aligned with The Islamic Republic of Iran and improving those components.In the research process, having used textual Grounded Theory, all Ayatollah Khamenei’s statements were recorded among the public officials, and the data were analyzed by open, selective and theoretical coding.Based on the strategy-oriented and value-oriented approach in specifying the competencies, 22 main categories for public officials' competencies and also 16 main categories for their improvement were identified.Government of the Islamic Republic of Iran can be effective at the horizon of the civilization of Islamic Revolution in the universe, by effectively training and organizing the public officials aligned with The Government of the Islamic Republic of Iran, in line with the transformative, transcendental and civilized competencies, having used ways to strengthen the internal construction, generational cohesion, identifying and guiding talented young human resources and expanding think tanks and shall take firm steps toward civilization through synergy of its public officials in the form of " transformative, transcendental and civilized ambassadors".

    Keywords: Generational cohesion, New Islamic Civilization, competency, Talented young human resources &, Think tanks
  • Rahim Mosayebi Maleckhail *, Vahid Karimi Pages 217-240

    Today, information technology is recognized as the main resources and assets of organizations, thuse the basis for the effective transfer, transfer and use of information in countries, so it is of particular importance and affects the security of countries. In this research, using the data method of the foundation and the process of network analysis, dimensions, components and indicators of information and communication technology in the field of I.R.I security identified and explained. The data were collected from both library and field methods (interviews with experts, distribution of questionnaires and expert meetings). Then, the information was screened and categorized and analyzed using super-decision maker software and SPSS. The results of research were distributed among the elites in the form of a questionnaire for reconfirmation and the results confirmed. This research is an applied-developmental and descriptive-analytical method with a combined approach. It has been a tool for data collection, filing, interviewing and distribution of questionnaires. The statistical population was purposefully determined and a questionnaire was distributed among them. Quantitative data analysis was performed using descriptive statistical methods and seven dimensions (intelligence measures, socio-political measures, capacity building, national and international coordination, executive structures and implementation, technical measures and laws and regulations) were counted. Each component includes (5-component intelligence measures, 5-component socio-political measures, 5-component capacity building, 4-component national and international coordination, 4-component executive and implementation structures, 6-component technical measures and 3-component laws and regulations) Each component was selected two indicators (7 dimensions, 32 components and 68 indicators).

    Keywords: Communications, Information, security, information, communication technology
  • Ali Makhsousi *, Mirali Seyyednagavi, Jamshid Salehi Sadaghiani, Majid Jahangirfard Pages 241-264

    Performance is a set of activities and actions that are performed to achieve certain goals and it is important because improving the performance of human resources of any organization has a significant impact on its overall productivity. The purpose of this study is to investigate and explain the factors affecting employee performance using the artificial neural network model. The statistical population of this study consists of 1853 employees and managers of staff units and branches of Iran Insurance Company located in Tehran province. To test the hypotheses, the survey research method was used with some questionnaires and also stratified random sampling method. The final Harry and Goldsmith Performance Questionnaire, Dick and Metcaf's Organizational Commitment, Allen and Mir Indigenous Professional Commitment, and the Researcher-Made Value Commitment Questionnaire were distributed among managers and experts of Iran Insurance Company using R software and artificial neural network model to determine how effective Input variables were used on performance and their comparison. Research findings show that three types of organizational, professional and value commitments each affect performance to a different extent. Also, each of the organizational variables of reward and human resource planning along with different types of employee commitment show a different degree of effectiveness.

    Keywords: Organizational Commitment, professional commitment, value commitment, reward performance
  • Morteza Golnezhad, Azizollah Memariyani *, MohammadReza Motadel Pages 265-292

    In recent years, the integration of government services of ministries with electronic systems has received more and more attention from the government. Making all the affairs of a ministry smart is an effective step towards achieving a smart government. Therefore with the aim of presenting a comprehensive conceptual model for the smartness of ministries in Iran, this research has been done. Initially, the dimensions of smart government were calculated based on previous studies and research literature. Based on the research literature, the dimensions of smart government including smart leadership and management, smart technology, smart infrastructure, smart security, smart interaction and smart environment were identified. Then, using the dimensions presented from previous studies and using the grounded theory method, the conceptual model of the intelligent ministry system was extracted. For this basis, six steps for conceptual design of the intelligent ministry system; 1- Creating a statistical system based on registration data, 2- Needs assessment and planning based on land management, 3- Gathering and collecting large data in the data warehouse, 4- Designing models and algorithms for policy-making and planning, support and Their support, monitoring, evaluation and smartening, 5- Development of management and interactive dashboard 6- Production and establishment of knowledge base, were considered. Finally, with a survey approach and receiving the opinion of experts through a questionnaire and Smart PLS software was used to confirm the research model and it was found that the proposed conceptual model can be used and exploited for the smartness of ministries to an acceptable extent.

    Keywords: conceptual model, Smart Ministry, Smart Government, grounded theory